Kevadtuuled

Kevadtuuled

Kevad on ikka loomise aeg. Muru tärkab, lilled ilmuvad, linnud tulevad rändelt ja looming ärkab uue hooga.

Ühel päeval, just kevade hakul, tulid DarkroomCat’i vihikud – mustad ja valged. Kaanteks 240 g paber ja sisuks 140 g paber. Selline ilus, kallis ja luksuslik. Nendega seoses aga tekkis hoopis uus mõte – kasutada ära ka jääkpabereid, just nagu postkaartide puhul. Ja nii sain ma varsti kahe kasti jääkpaberite õnnelikuks omanikuks.

Mõõtsin, lugesin, mõtlesin ja kujundasin – 10 erinevat kujundust ning 4 erinevat mõõtu. DarkroomCat võttis enesele appi
kaanekujundusteks
ühe noore andeka inimese, kelle joonistustega on kaunistatud 3 märkmikku.

Trükikojast tellisin kaanepoognad ning ehitamine võiski alata.

Sisupaberid voltida, kaaned välja lõigata ja voltida, sisulehed sirgeks lõigata, kaante vahele ja klambriga kinni ning servad otseks ja parajaks. Hopsti – jube lihtne, kas pole? Aga 3 tunniga valmis 18 märkmikku, millest nii mõnigi oli oma vimkaga.
Ei olegi nii lihtne üht märkmikku meisterdada, kui seda varem teinud pole.

Aga mis on kõige olulisem – märkmikud on valmistatud jääkpaberitest, käsitsi ning kaanepoogna lõikamistest üle jäänud ribad on vööks märkmiku ümber. Sellest tööst raisku läheb vaid peotäis tulehakatist.

Ja see on väga oluline DarkroomCat’i jaoks ja tegelikult ka maailma jaoks. Kui igaüks natukene panustab, ongi juba maakera jaoks palju ära tehtud.

Märkmikud saavad valmis kevade laatadeks, millisteks, sellest saab teada Facebooki lehelt! Ja selleks ajaks on nad omandanud ka juba viksi ja viisaka välimuse :)

Nad ilmuvad ka Facebook’i ja DarkroomCat’i e-poodi .


Kommentaarid

Email again:

Eelmine

Nostalgia kast

Järgmine

2018 kokkuvõte

Jaga seda artiklit